Investiții fără implicare și risc redus

Investiții fără implicare și risc redus

Cei care au reușit să strângă o sumă de bani, să spunem în jurul a 10.000 euro, pot avea mai multe obțiuni de utilizare a acestei sume: să plece într-o călătorie, să facă renovări, să schimbe mașina. Toate aceste lucruri pot să ne aducă satisfacții, să reprezinte niște dorințe obiective însă ele sunt cheltuieli și nu investiții. În cazul în care cele enumerate mai sus nu sunt necesare șiputeți să le mai amânați puteți transforma suma în capital activ. Capitalul activ va genera bani suplimentari pentru dumneavoastră.

 

În cazul în care ne dorim să facem mai mulţi bani şi totuşi nu ne dorim să ne aventurăm în provocatoarea lume  a antreprenoriatului avem mai multe opţiuni de plasament a banilor noştri. Depozitele bancare, aşa cum deja ştim, nu reprezintă o investiţie şi în condiţiile unei dobânzi scăzute şi inflaţii relativ mare se poate, să avem surpriza, ca banii noştri să piardă din valoare şi să nu mai putem cumpăra peste, să zicem, 12 luni ce puteam achiziţiona în momentul constituirii depozitului.

Investiţiile în piaţa de capital sunt cele în care implicarea noastră este redusă, putem astfel să ne continuăm activitatea profesională,  şi au un grad redus de risc dacă cunoaştem aceste instrumente şi acceptăm diversificarea. Trebuie să spunem că riscul există şi, oricât de experimentaţi suntem, uneori nu putem să-l evităm. Minimizarea riscului poate fi asigurată de diversificarea investiţiei, aşa cum am spus deja, şi utilizarea unui consultant financiar.

Care ar fi însă, pentru început, instrumentele de investire?
  • Obligaţiunile
  • Fondurile de investiţii
  • Acţiunile şi jocul pe bursă

Obligaţiunile sunt cele mai sigure instrumente de investire. Obligaţiunile pot fi emise de către stat, autorităţi locale sau entităţi private. Aceste instituţii doresc să atragă pentru o perioadă mai mare de timp capital pentru diverse investiţii proprii şi prin această metodă reuşeşc să se împrumute din piaţă fără ca deţinătorii obligaţiunilor, cei care au dat banii, să poată decide politica de business a emitentului.

Obligaţiunile sunt purtătoare de dobândă, deşi aceasta poate fi variabilă sau fixă, de cele mai multe ori suma pe care o vom primi înapoi la exirarea perioadei este cunoscută, dobânda fiind fixă. Aşa cum am spus, obligaţiunile au perioada de viaţă cunoscută, aceasta putând să fie în general de unu, doi sau mai mulţi ani. Obligaţiunile pot fi tranzacţionate în perioada ciclului lor de viaţă, astfel ele schimbându-şi deţinătorul. Avantajul este că investitorul, dacă are nevoie de lichidităţi, poate să le vândă. Atenţie: în funcţie de evoluţia pieţei… (cititi mai mult pe capital.ro)

Adauga un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Telefon: +40.729.729.606
Sector 1, Bucuresti
Calea Grivitei 150